Welkom!

In Het Pand ben je altijd welkom.  Zoek je ook een stukje gezelligheid? Of ben je op zoek naar zingeving? Zou je meer willen weten over het Christelijke geloof, over wie Jezus is? In Het Pand maken wij de link tussen jou en God, tussen ons en jou! Kom gerust en kijk bij “activiteiten” of wij jou ook iets te bieden hebben!

Wat is er te doen?

Bekijk complete agenda »

Volwassenen

» Lunch & viering

Iedere zondag (behalve in de maanden juli en augustus) is er om 12:00 uur een lunch met aansluitend een viering. Tijdens de lunch komen veel kinderen en tieners van Het Pand. Volwassenen komen alleen of met de kinderen. Zo komt er iedere zondag een mooi gezelschap bij elkaar. We genieten samen eerst van de lunch, er is een buffet, een pan soep en tosti-ijzers. Na de lunch ruimen we kort op en gaan door met het tweede deel: de viering. Daarvan hebben we drie soorten:

  • doe-viering, kort wordt een Bijbeltekst gelezen, daarna zijn er meerdere verwerkingsvormen, we maken iets, doen een spel, om zo met elkaar bij deze tekst stil te staan op een interactieve manier;

  • light-viering, hierbij gaan de kinderen naar hun eigen kinderclub, de volwassenen blijven in de grote zaal. Na het Bijbel lezen is er een korte uitleg, we kijken of er bij iemand een klus is die geklaard moet worden, we bidden en danken met elkaar en krijgen een zegen mee naar huis;

  • combo-viering, deze is grotendeels gelijk aan de light viering, nu blijven de kinderen omdat hun kinderlied ook door het combo wordt gespeeld en verzorgd het combo meerdere liederen tijdens de viering.

Wij proberen zo elkaar te leren kennen, met elkaar op te trekken, samen zoeken we naar wie Jezus voor ons is en hoe we nu achter Hem aan kunnen gaan als volgeling.

De viering is gratis toegankelijk. Er staat een collectebus voor een vrijwillige bijdrage.

» OPEN MAALTIJD

Het hele jaar door is Het Pand op donderdagavond geopend voor de Open Maaltijd. Om 18.00 uur wordt een warme maaltijd geserveerd en iedereen kan mee-eten! Na het eten wordt afgewassen en is er tijd om na te kletsen of een spel te spelen. Het Pand blijft open tot 21.30 uur.

Een keer per maand is er een thema-avond rondom een bijbels of maatschappelijk thema, of we spelen gezamenlijk een spel.
Naast de ontmoeting met elkaar, is er ook een dagsluiting. Aan de hand van het thema van de week wordt een stukje uit de Bijbel gelezen. Dit stukje wordt kort toegelicht en we bidden daarna met elkaar.

Iedereen is welkom, geef je wel van tevoren even op (telefonisch op 050-5775886, of op de intekenlijst die in Het Pand hangt.) Je betaalt voor de maaltijd maar € 4,00, dit is inclusief een toetje en onbeperkt koffie of thee.» OPEN HUIS
Het hele jaar door is Het Pand geopend op dinsdagochtend. Er zijn twee gastvrouwen of gastheren aanwezig die ervoor zorgen dat de koffie klaar staat. Het belangrijkste doel van dit Open Huis is elkaar ontmoeten en samen een gezellige ochtend hebben. Daarnaast is er iedere keer een dagopening waarin aan de hand van het thema van de week een stukje uit de bijbel gelezen wordt. Dit stukje wordt kort toegelicht en we bidden met elkaar.

Het is elke morgen weer gezellig. Iedereen is welkom!» ALPHA CURSUS
Ook wel eens gedacht “Wat geloven christenen nu eigenlijk, en wie is God?”. Als je dat wil weten, doe dan eens mee met de Alpha cursus. Tijdens 10 avonden en 1 weekend wordt je dit kernachtig uitgelegd. Alpha wordt op honderden plaatsen in Nederland en over de hele wereld gegeven.

Het mooie van Alpha is dat je samen eerst een warme maaltijd nuttigt voordat het serieuze werk begint. Zo leer je elkaar snel kennen, en praat je ook sneller op een vertrouwde manier met elkaar. Een Alpha avond ziet er ongeveer zo uit:

     • Warme maaltijd eten, met een toetje, kopje koffie of thee

     • enkele liederen zingen/beluisteren

     • praatje

     • kopje koffie of thee

     • napraten in kleine groepjes

     • tot ziens!

Alpha is bedoeld als een korte kennismaking met het Christelijke geloof. Wil je dus terug naar je roots, volg gerust Alpha. Ook als je helemaal niets weet van het Christelijke geloof of Jezus, maakt niet uit, want we gaan er van uit dat je geen enkele kennis hebt op het gebied van de Bijbel, Jezus etc.

Interesse? Bel, of mail ons!

Tel. 050 – 5775886
Mail: info@pandvoordewijk.nl

Fotoalbums

6 tot en met 11 jaar

11 tot en met 14 jaar

12 tot en met 18 jaar

18 jaar en ouder

45 jaar en ouder